Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią.
Przepis na nadzienie wymyśliłam sama. Wyszło nadspodziewanie dobrze.
Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią składniki:
- 40 dag mięsa z piersi indyka
- 25 dag boczniaków
- 2 małe cukinie
- cebula
- mieszanka kolorowego pieprzu
- sól
- gotowe tortille
Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią jak zrobić:
Na patelni podsmażamy mięso z piersi indyka pokrojone w cienkie paski. Po 4 minutach zdejmujemy i na chwilę odkładamy. Na tej samej patelni smażymy posiekana cebulę i cukinię pokrojoną w pół-talarki:). Jak cukinia zmięknie dorzucamy pokrojone boczniaki. Do przesmażonych warzyw dokładamy mięso z indyka, a całość doprawiamy solą i mieszanką kolorowego pieprzu utłuczoną w moździerzu. Gotowe nadzienie nakładamy na placki tortilli, które składamy na pół i obsmażamy na grillowej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz