Zupa z owocami morza
Przepis inspirowany włoska zupą Burridą.
Zupa z owocami morza składniki:
- 2 duże cebule
- kilka ząbków czosnku
- papryczka chilli (opcjonalnie)
- owoce morza (albo różne gatunki ryb)
- szklanka białego, wytrawnego wina
- 3 puszki pomidorów
- zielona pietruszka
- sól, pieprz, oregano i inne ulubione przyprawy
Zupa z owocami morza jak zrobić:
Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek i chilli, dorzucamy owoce morza, takie jakie mamy, takie jakie lubimy. Ja miałam mule, krewetki koktajlowe, kalmary i ośmiorniczki. Zalewamy pomidorami z puszki, wytrawnym białym winem i dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, zieloną pietruszką. Na koniec dorzucamy obrane szare krewetki tygrysie i gotujemy jeszcze najwyżej 3minuty, żeby krewetki nie stwardniały bo będą niesmaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz