środa, 18 września 2013

Tatar z łososia

Tatar z łososia

Tatar z łososia składniki:

  • świeży łosoś (ilość dowolna)
  • kapary
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • japoński sos sojowy Kikkoman
  • cebula

Tatar z łososia jak zrobić:

Siekamy grubo świeżego, oczyszczonego łososia. Przyprawiamy sokiem z cytryny, kaparami, oliwą z oliwek, czarnym pieprzem, niewielka ilością pokrojonej cebuli lub szczypiorku dla zaostrzenia smaku (opcjonalne) i japońskim sosem sojowym-jeżeli ktoś go nie lubi to można oczywiście z niego zrezygnować, ja jestem od niego uzależniona, a poza tym nic tak świetnie nie pasuje do łososia jak sos sojowy:). Jeśli chcemy go ładnie podać i jeszcze ładniej zjeść to polecam do niego grillowane pszenne pieczywo natarte świeżym czosnkiem i polane dobrą oliwą oraz sałatkę z roszponki z koktajlowymi pomidorkami i sosem vinegrette.











 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz