Tatar z łososia
Tatar z łososia składniki:
- świeży łosoś (ilość dowolna)
- kapary
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- japoński sos sojowy Kikkoman
- cebula
Tatar z łososia jak zrobić:
Siekamy grubo świeżego, oczyszczonego łososia. Przyprawiamy sokiem z cytryny, kaparami, oliwą z oliwek, czarnym pieprzem, niewielka ilością pokrojonej cebuli lub szczypiorku dla zaostrzenia smaku (opcjonalne) i japońskim sosem sojowym-jeżeli ktoś go nie lubi to można oczywiście z niego zrezygnować, ja jestem od niego uzależniona, a poza tym nic tak świetnie nie pasuje do łososia jak sos sojowy:). Jeśli chcemy go ładnie podać i jeszcze ładniej zjeść to polecam do niego grillowane pszenne pieczywo natarte świeżym czosnkiem i polane dobrą oliwą oraz sałatkę z roszponki z koktajlowymi pomidorkami i sosem vinegrette.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz