czwartek, 2 stycznia 2014

Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią.

Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią.

Przepis na nadzienie wymyśliłam sama. Wyszło nadspodziewanie dobrze.

Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią składniki:

  • 40 dag mięsa z piersi indyka
  • 25 dag boczniaków
  • 2 małe cukinie
  • cebula
  • mieszanka kolorowego pieprzu
  • sól
  • gotowe tortille

Tortille z indykiem, boczniakiem i cukinią jak zrobić: 

Na patelni podsmażamy mięso z piersi indyka pokrojone w cienkie paski. Po 4 minutach zdejmujemy i na chwilę odkładamy. Na tej samej patelni smażymy posiekana cebulę i cukinię pokrojoną w pół-talarki:). Jak cukinia zmięknie dorzucamy pokrojone boczniaki. Do przesmażonych warzyw dokładamy mięso z indyka, a całość doprawiamy solą i mieszanką kolorowego pieprzu utłuczoną w moździerzu. Gotowe nadzienie nakładamy na placki tortilli, które składamy na pół i obsmażamy na grillowej patelni.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz